VAKUUM TERAPIJA

Vakuum terapija je tretman u kome se mehanički izvlači celulit bliži površini kože i ubrzava vertikalna cirkulacija u tretiranoj regiji.

VAKUUM TERAPIJA

Smetnje u cirkulaciji, odnosno slabljenje cirkulacije krvi i limfe a time i usporeno izbacivanje toksina jedne su od glavnih uzroka neželjenih promena kože i potkožnog tkiva, u kom se gomilaju štetne materije koje nastaju u procesu metabolizma. Ovo se prvenstveno odnosi na promene strukture kolagena i prodiranja masnog tkiva ka višim slojevima. Ćelije vezivnog tkiva bujaju, pa se vezivno tkivo prekomerno uvećava, a posledica je tzv. pomorandžina kora ili celulit.

vakuum-masaza

Zbog svog višestrukog dejstva, vakuum terapija se koristi u anticelulit tretmanima, ali i kao samostalna relax metoda.

Vakuum terapija predstavlja radijalnu endodermnu terapiju (RDT) zasnovanu na vakuumu.

Terapijom se ubrzava vertikalna cirkulacija, a posledica je bolja razmena materija na lokalnom nivou (u tretiranoj regiji). Dotok sveže krvi i kiseonika na oštećenim mestima se znatno poboljšava, pa vezivno tkivo postaje još elastičnije. Povećanjem rastegljivosti vezivnog tkiva ubrzava se i protok limfe, pa samim tim eliminiše se i višak tečnosti i štetnih metabolita. Ovi procesi podstiču i sintezu kolagena i olakšavaju metabolizam masti. Rezultat je glatko, bolje oblikovano telo i glatkija koža.

Za vreme postupka nema neželjenih ili neprijatnih efekata osim kod osoba kod kojih je loša cirkulacija ili im je koža senzitivnija, pa u zavisnosti od tretiranog dela tela (stomak, noge) moguće je da se pojave blage modrice koje se povlače nakon par dana.

Vakuum terapija se ne preporučuje:

• kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom
• kod osoba sa proširenim venama
• trudnicama
• kod srčanih oboljenja
• tromboze i sl.

Pogledajte komentare na našoj Facebook stranici.
Pogledajte kako izgleda naš salon lepote: YOUTUBE KANAL BEL CORPO

Koristan link: ELEKTROSTIMULACIJA
Koristan link: MEZOTERAPIJA
Koristan link: KAVITACIJA
Koristan link: CENOVNIK

Zakažite termin za svoj tretman, uživajte i posmatrajte rezultate! Čekamo Vas!

TOP