RADIOTALASNI LIFTING

Radiotalasni lifting (RTL) je najefikasniji nehirurški tretman za podmladjivanje lica i tela. Služi za uklanjanje bora i zatezanje opuštene kože, a postupak je jednostavan, bezbolan, potpuno bezbedan i ne zahteva nijednu formu anestezije

RADIOTALASNI LIFTING ŠTA JE TO?

Radiotalasni lifting je najefikasniji nehirurški tretman za podmladjivanje lica i tela. Služi za uklanjanje bora i zatezanje opuštene kože. Postupak je jednostavan, potpuno bezbedan i ne zahteva nijednu formu anestezije. Efekti tretmana su vidljivi odmah (regenerisani kolagen), a u narednih 15 do 30 dana i dodatni efekat novog kolagena koji se stvara.

NA KOJE STRUKTURE U KOŽI DELUJU RADIOTALASI?

Za održavanje mladalačkog izgleda presudno je prisutvo kolagena i elastina u koži, čije se stvaranje smanjuje već od 25. godine. Koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore.

Metodom radiotalasnog liftinga (RTL) zagreva se srednji sloj kože u kojem se nalaze kolagen i elastin, elastična vlakna koja daju čvrstinu koži. Na tako zagrevanje koža reaguje pokretanjem procesa obnavljanja elastičnih vlakana. Kao rezultat se stvara efekat zatezanja, koji je posledica reakcije kolagena u vidu učvršćivanja i postizanja jedrine. Ravnomerno emitovana toplota omogućava kvalitetnije zagrevanje tkiva i brže dostizanje potrebne temperature za jačanje kolagenih vlakana.

Kod starijih osoba radiotalasni lifting služi za ublažavanje već vidljivih bora i zatezanje opuštene kože. Ovaj tretman je pogodan za lice i telo, bore i linije oko očiju, spuštene kapke, kesice oko očiju, bore na čelu i licu, kesaste obraze, nazolabijalne bore, duplu bradu i bore vrata. Tretira se opuštena koža dekoltea, grudi, ruku, stomaka, butina i kolena. Radio talasi se primenjuju i u tretmanima za smanjenje strija.

radiotalasni lifting lica

KAKO SE IZVODI RADIOTALASNI LIFTING?

Aplicira se gel preko tretirane regije i malom sondom se vodi po površini lica uzrokujući toplotu.  Procedura traje od 30 do 60 minuta u zavisnosti od regije koja se tretira. Ne daje nikakva neželjena dejstva niti zahteva posebno mirovanje nakon tretmana tako da se možete slobodno i komforno vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Za potpune i dugotrajne rezultate potrebno je uraditi seriju od 2 do 4 tretmana za lice i 4 do 6 tretmana za telo, sa razmakom od dve do tri nedelje između tretmana. Broj tretmana zavisi od problema i regije koja se tretira, kao i kumulativne sinteze novog kolagena i elastina. Cilj ovog tretmana je da očuva i produži mladalački izgled, a ujedno je i pravi put do postizanja dobrog izgleda, unutrašnje ravnoteže i porasta samopuzdanja.

KOJE SU KONTRAINDIKACIJE?

Kontraindikacije su: maligni procesi u organizmu, bolesti vezivnog i mišićnog tkiva, prisustvo srčanog pejsmejkera, prisustvo metalnih implanta,  poremećaj koagulacije hepatitis infekcije, trudnoća i dojenje.

INDIKACIJE:

LICE: radiotalasni lifting se radi kod atonične kože, prevremenog starenja, fotostarenja, dehidratacije, smanjenog turgora kože, pre i posthirurških tretmana. Na čelu i oko očiju sitnije bore nestaju, a duboke postaju značajno pliće, nazolabijalne brazde se smanjuju, a koža zateže. U predelu vrata prvo se uočavaju promene starenja kože a nakon radiotalasa značajno se popravlja njen kvalitet.

TELO: lifting kože može da se radi nakon kavitacijskog tretmana, zatim zatezanje grudi, gluteusa, opuštene kože (stomaka, unutrašnje strane butine, ruku), zatim smanjenje strija i anticelulit.

Dugotrajni rezulati u redukciji bora i zatezanju kože postizu se serijom od 3-4 tretmana u vremenskom razmaku od deset dana do dve nedelje zbog kumulativne sinteze novog kolagana i elastina. U zavisnosti od starosne dobi i stepena izraženih bora, za održavanje postignutog efekta, preporučuje se jedan tretman na 2 meseca.

Pogledajte komentare na našoj Facebook stranici.

Koristan link: TRETMAN LICA
Koristan link: SPA TRETMANI
Koristan link: KAVITACIJA
Koristan link: CENOVNIK

Zakažite radiotalasni lifting (RTL) termin, uživajte i posmatrajte rezultate! Čekamo Vas! Vaš Bel Corpo tim, Beograd, Vračar!

TOP