LASERSKA EPILACIJA VRAČAR

LASERSKA EPILACIJA – ZAŠTO?

Laserska epilacija diodnim laserom je poslednji novitet u oblasti trajnog uklanjanja dlaka. Ona se radi na principu svetlosne terapije koja postepeno zagreva tkivo. Usled toga, dolazi do oštećenja ćelija odgovornih za rast dlake, što za direktnu posledicu ima trajno uklanjanje dlaka.

Ova najsavremenija tehnika odstranjivanja dlaka smanjila je osećaj neprijatnosti tokom tretmana i značajno skratila vreme tretiranja velikih površina.

laserska epilacija

KAKO RADI DIODNI LASER?

Diodna laser tehnologija za depilaciju bazira se na odabranoj dinamici svetlosti i toplote. Laser prolazi kroz površinu kože da bi stigao do korena folikula dlake. Laserski aparat u salonu lepote Bel Corpo koristi tri talasne dužine: 755 nm/ 808 nm/ 1064 nm. Talasna dužina 808 nm je posebno efektivna na melanocite folikula dlake, bez oštećenja okolnog tkiva, jer se koherentno lasersko svetlo precizno usmerava. Naš diodni laser sa tri talasne dužine istovremeno omogućava efektivno uklanjanje standardnih (808 nm – diodni), zatim veoma svetlih (755 nm- aleksandrit laser) i veoma tamnih i debelih dlaka (1064nm Nd:yag).

PREDNOSTI EPILACIJE SA 3 TALASNE DUŽINE

  • Osmišljen tako da se može tretirati čak i veoma osetljiva koža, diodni laser sa tri talasne dužine svetlosti je pouzdano efikasan i preporučuje se za tretman na bilo kom delu tela;
  • Bez obzira na kom se tipu kože primenjuje ostvaruju se maksimalni rezultati zbog njegovog kontrolisanog laserskog snopa;
  • Diodni laser sa tri talasne dužine svetlosti je laser najnovije generacije koji poseduje uređaj za hlađenje koji umiruje kožu i epilaciju čini bezbolnom;
  • Velika prednost ovog diodnog lasera je ta što se dlake posle tretmana sa njim uklanjaju na duži vremenski period za razliku od drugih tretmana epilacije;
  • Njegova prednost je i ta što zbog velike gustine energije koju emituje omogućava uklanjanje upornih dlaka, tankih dlaka i veoma svetlih dlaka.

LASERSKA EPILACIJA – KADA SE VIDE PRVI REZULTATI?

Efekti su vidljivi već nakon prvog tretmana gde je primetna proređenost dlaka tretirane regije. Nakon minimum 6 tretmana možemo smatrati rezultat zadovoljavajućim, a to je za 80% manja vidlivosti dlaka.

DA LI MOGU SVI TIPOVI KOŽE DA SE TRETIRAJU LASEROM?

Osobe sa crnom ili jako tamnom kožom ne mogu se tretirati običnim laserom, zbog toga što tamna koža sadrži mnogo pigmenta. Tada se i koža zagreje laserskim pulsom, a ne samo koren dlačice. Idealni pacijenti imaju svetlu kožu i tamne dlačice. U salonu lepote Bel Corpo koristimo najsavremeniji laser koji je pouzdan i efikasan kod svih tipova kože. Zakažite besplatan pregled na kome ćete dobiti sve informacije u vezi epilacija tretmana.

KOLIKO TRAJE EPILACIJA TRETMAN?

Dužinu trajanja tretmana određuje veličina tretirane površine. Posle kratke pripreme, tretman nausnica i pazuha traje nekoliko minuta. Epilacija prepona traje do 30 minuta a kada se radi o većim površinama, vrši se individualna procena. Dužina trajanja tretmana laserske epilacije takođe zavisi i od gustine dlačica osobe.

DA LI LASERSKA EPILACIJA BOLI?

Za razliku od depilacije voskom, laserska epilacija skoro da ne boli.  Sve zavisi od više faktora: regije na kojoj se sprovodi tretman, jačine, gustine, boje dlačica, boje kože i trenutnog psihofizičkog stanja pacijenta. Najveći broj osoba smatra da laserski pulsevi izazivaju blago peckanje, na koje se brzo naviknu. Parametri na laseru podešavaju se prema klijentu.

NA ŠTA TREBA MISLITI PRE LASERSKA EPILACIJA TRETMANA?

Pre laserske epilacije, regiju koja se tretira ne treba izlagati UV zracima. Dakle, treba odustati od sunčanja i solarijuma jer su mnogo bolji efekti kad koža nije osunčana. Dlačice treba ukloniti 24 h pre tretmana, ali nikako voskom, već samo brijanjem. U slučaju uklanjanja voskom mora se dozvoliti rast dlačica u periodu od najmanje mesec dana.

Takođe, pre laserska epilacija tretmana se ne preporučuje da idete na tretmane potamnjivanja tela kao ni korišćenje krema za potamnjivanje. Korišćenje ovakvih sredstava može dovesti do bojenja kako kože tako i dlake, tako da koža postaje preplanula a dlake pocrvene ili posvetle. Kada se boja sa kože ispere, crvena boja na dlakama se zadržava što predstavlja problem kod laserske epilacije jer laser ne prepoznaje crveni pigment.

Pre dolaska na tretman epilacije uradite piling regije koja se tretira. Jer, što je koža čistija to su i efekti bolji. Uklanjanjem istrošenih epitelnih ćelija sa površine kože, obezbeđujete maksimalan prolazak svetlosnog snopa u kožu a samim tim i bolji rezulatat tretmana!  Piling tretman možete uraditi i kod nas u salonu lepote, samo je neophodno da se to i istakne.

KAKO POSTIĆI DA ŠTO VIŠE DLAČICA BUDE U FAZI KOJA NAM JE POTREBNA?

Laserska epilacija je efikasnija ukoliko se željena regija obrije par puta pre tretmana, jer na taj način dovodimo dlake u fazu rasta. Ukoliko je koža već brijana, onda je potrebno samo doći 10-15 sati nakon brijanja. Ukoliko je depilirana, obrijati željenu regiju par puta, pa tek onda doći na laserska epilacija tretman.

U KOM VREMENSKOM RAZDOBLJU SE RADI LASERSKA EPILACIJA?

Razmak između laserska epilacija tretmana je 4-8 nedelja, u međuvremenu ne čupati dlake iz korena, već samo brijati.

ZAŠTO JE NEOPHODNO URADITI VIŠE LASERSKA EPILACIJA TRETMANA?

U najvećem broju slučajeva potrebno je minimum 6 tretmana epilacije, ali to zavisi od mnogo faktora kao što su boja, debljina i kvalitet dlake. Ukoliko postoji hormonski poremećaj, biće potrebno nekada i više od 8 tretmana laserske epilacije, jer dlake rastu u 3 faze, a uništavaju se samo u anagenoj fazi (fazi rasta):

  • za regije gde su jače dlake (pazuh, prepone, muške dlake) potrebno je minimum 8 tretmana epilacije!
  • za regije gde su dlake tanje i svetlije (nausnice, dlake na licu) potrebno je minimum 6 tretmana epilacije!

LASERSKA EPILACIJA CENA?

Cena laserska epilacija  zavisi od površine tretirane regije. Cena epilacije  je po jednom tretmanu. Ako se rade dve regije, cena epilacije umanjuje se za 5%, dok se cena epilacije za 3 i više regija, umanjuje za 10% . Više informacija o cenama laserske epilacije možete naći na stranici cenovnik. Pratite redovno našu stranicu POPUSTI I AKCIJE. Laserska epilacija Beograd.

Pogledajte komentare na našoj Facebook stranici.
Pogledajte epilaciju laserom na našem YouTube kanalu.

Koristan link: EPILACIJA PRIPREMA
Koristan link: EPILACIJA REZULTATI
Koristan link: EPILACIJA ISKUSTVA
Koristan link: CENOVNIK

Zakažite svoj laserska epilacija tretman, uživajte i posmatrajte rezultate koje će vam doneti laserska epilacija!

Čekamo Vas,
Vaš Bel Corpo tim!

Katanićeva 12, Beograd, Vračar

TOP